edellinen luku, Sakarjan kirja


Neljäs näky: Joosua asetetaan ylipapin virkaan

1 Sitten Herra antoi minun nähdä ylipappi Joosuan, joka seisoi Herran enkelin edessä. Saatana seisoi Joosuan oikealla puolella ja syytti häntä. 2 Mutta Herran enkeli sanoi Saatanalle: "Herra nuhtelee sinua, Saatana! Herra, joka on valinnut Jerusalemin, käskee sinun vaieta! Eikö tämä mies ole tulesta temmattu kekäle?" 3 Joosua seisoi enkelin edessä, likaiset vaatteet päällään. 4 Enkeli sanoi palvelijoilleen: "Ottakaa likaiset vaatteet pois hänen päältään." Sitten enkeli sanoi Joosualle: "Katso, minä olen ottanut pois sinun syntisi ja minä puetan sinut juhlavaatteisiin." 5 Hän sanoi palvelijoille: "Pankaa puhdas päähine hänen päähänsä." Palvelijat panivat puhtaan päähineen Joosuan päähän ja pukivat hänet juhlavaatteisiin enkelin seisoessa heidän luonaan. 6 Herran enkeli vakuutti Joosualle: 7 "Näin sanoo Herra Sebaot:

-- Jos kuljet minun teitäni ja noudatat säädöksiä, jotka olen sinulle antanut, saat hallita temppelissäni ja valvoa esipihojani. Minä korotan sinut näiden palvelijoitteni joukkoon."

Uusi Verso

8 Näin sanoo Herra:

"Kuule, Joosua, ylipappi! Sinä ja papit, jotka kokoontuvat sinun johdollasi, olette ennusmerkkinä siitä, että minä lähetän palvelijani. Hän on Uusi Verso. 9 Näettekö kiven, jonka olen pannut Joosuan eteen? Siinä yhdessä kivessä on seitsemän silmää!

-- Katsokaa, minä kaiverran siihen kirjoitukseni,
sanoo Herra Sebaot.
Yhdessä hetkessä minä otan pois
tämän maan synnin.
10 Silloin -- sanoo Herra Sebaot -- te saatte elää rauhassa, te kutsutte ystäviänne viiniköynnöksen ja viikunapuun alle."


seuraava luku
3:2
Sak. 1:17, 2:12 | Aam. 4:11
3:4
Jes. 61:10; Miika 7:18; Luuk. 15:22
3:8
Jes. 8:18 | Jes. 11:1
3:10
3. Moos. 25:18+; Miika 4:4